Marjon-Zijlstra-Fotografie-14
cg-1
Nieuwe-afbeelding-2
_DSC0050

Baas van het gesprek

Baas van het gesprek - dvd [€ 26,35 incl. btw en verzendkosten]

De dvd Baas van het gesprek geeft een uitgebreide impressie van vier varianten van gesprekken over seksueel grensoverschrijdend gedrag met zowel pleger als slachtoffers met een verstandelijke beperking. Deze zijn: het taxatiegesprek volgens het scenariomodel, het diagnostisch interview schokkende gebeurtenis, het diagnostisch interview gevolgen seksueel misbruik en het diagnostisch interview seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De expertisegroep seksualiteit van Carante Groep heeft Baas van het gesprek herzien. Deze derde editie (2017) is volledig gebaseerd op het boek Gezegd of gezwegen van Marianne Heestermans, Kim van den Boogaard en Petri Embregts (2015).

Gezegd of gezwegen beschrijft de diagnostiek bij slachtoffers van seksueel misbruik en bij mensen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vier gesprekken op deze DVD zijn een praktisch onderdeel daarvan.

We gaan er van uit dat dat de kijker op zijn minst kennis heeft genomen van de inhoud van dit boek voordat de DVD wordt bekeken. Alleen dan zijn de beeldfragmenten goed te begrijpen en weet de kijker waaróm ze er toe doen.

Baas van het gesprek is een initiatief van de expertisegroep Seksualiteit van Carante Groep en onder redactie van Siska de Graaff en Marianne Heestermans. De interviews zijn gedaan door Henriëtte van der Aa, Iris Achterberg, Marianne Heestermans en Marije Schuitemaker. Pleger en slachtoffer worden gespeeld door de acteurs Bart Swerts en Wendy Zwiers.

Carante Groep vindt het van belang de opgedane kennis te delen om de drempel te verlagen voor goede diagnostiek en behandeling. Dit onderwerp mag immers niet alleen expertise zijn van enkele deskundigen.

De herziene dvd “Baas van het gesprek” is te bestellen per mail bij het bestuursbureau Carante Groep, info@carantegroep.nl. De prijs is € 26,35 (inclusief BTW en verzendkosten).