Marjon-Zijlstra-Fotografie-14
cg-1
Nieuwe-afbeelding-2
_DSC0050

Geschiedenis

De eerste stichting begon ooit met twintig cliënten. Het huidige samenwerkingsverband van negen zelfstandige organisaties biedt zorg en ondersteuning aan ruim 18.000 cliënten.

Autonomie
Carante Groep heette tot 2007 ASVZ Groep. Die afkorting stond voor Algemene Stichting Voor Zorg en dienstverlening. Het werk richtte zich voornamelijk op mensen met een verstandelijke beperking. Zo was ze ook begonnen in 1964, toen twee verenigingen de stichting AVZ oprichtten: Algemene Vakantiehuizen voor Zwakzinnigen.

ASVZ Groep liet de centrale sturing achter zich en splitste zorgverlening en bedrijfskundige diensten. Dit om aangesloten organisaties volledig autonoom te laten zijn en herkenbaarheid te bieden in de regio’s. De bedrijfskundige ondersteuning werd onder aparte vlag voortgezet. Tegelijkertijd zocht ASVZ Groep aansluiting met zelfstandig blijvende stichtingen.

Zorgsectoren
In de loop der jaren hebben diverse zorgorganisaties zich aangesloten bij het samenwerkingsverband. De groei van de organisatie is snel gegaan en gaandeweg werd ook de uitbreiding naar andere zorgsectoren een feit. In 2007 sloot de eerste ouderenzorgorganisatie zich aan.

Vanaf 1 januari 2007 is ASVZ Groep verder gegaan onder de naam Carante Groep. De naam Carante Groep drukt uit dat het samenwerkingsverband carebreed werkt. Inmiddels is Carante Groep een samenwerkingsverband van negen zelfstandige organisaties in de caresector.