Informatisering & automatisering

Veranderende marktomstandigheden en strengere regelgeving maken voortdurende aanpassing van bedrijfsprocessen noodzakelijk. Daarom wordt er bij de aangesloten organisaties van Carante Groep informatietechnologie aan die bedrijfsprocessen gekoppeld. De basis hiervoor is een gedeelde ICT-infrastructuur. Door deze samenwerking en bundeling van systeemkennis kunnen de organisaties de kosten van automatiseringoplossingen laag houden.

Op het gebied van informatisering wordt er op veel vlakken samengewerkt en gebruiken de aangesloten organisaties Carante Groep dezelfde applicaties. Meer hierover bij Informatisering
Carante Groep kent ook een eigen ontwikkelteam, dat zich bezig houdt met bouwen van webapplicaties (functionaliteit die niet in de standaardapplicaties aanwezig is), het digitaliseren van processen (via workflow) en het digitaliseren van documenten, dossiers. Alle werkzaamheden hebben als vertrekpunt het bedrijfsproces binnen een organisatie. Meer informatie hierover bij Ontwikkeling & Digitalisering.