Presentaties

Sharing Day
Van de sharing day van 7 november 2013 is een magazine verschenen waarin veel over de onderwerpen van die dag te lezen is. De sfeer van de dag is daar in terug te vinden, maar meer nog de inhoudelijke kant ervan.
Verschillende presentatie zijn gegeven:
-   presentatie van Mezzo over mantelzorg en zorgorganisaties;
-   presentatie van Beer Boneschansker 'Professionele ongehoorzaamheid';
-   presentatie over netwerken door Sigrid Schopman (Stage V partners in management).

Symposium Pitonyak
Vogels vliegen, vissen zwemmen, maar wij zijn gemaakt om erbij te horen. Dit is de kern van het verhaal van David Pitonyak. "Lid van de groep worden, zelfvertrouwen opbouwen. Dat is van levensbelang, anders kun je door angst niet denken." Pitonyak sprak op een congres georganiseerd door de expertisegroep gedragsproblematiek van Carante Groep op 18 april 2012 in de Cecilia zaal van Kontakt der Kontinenten. Hij geeft inzicht in de werking van ons brein en hoe dit zich vertaalt in gedrag.

Wat Pitonyak duidelijk maakt is dat alles wat je geleerd hebt als professional nutteloos is als je het niet toepast binnen een zinvol leven voor cliënten. En dat heeft vaak te maken met alledaagse dingen en gezond verstand.

Symposium Jij maakt het verschil
Vrijdag 20 mei 2011 vond het symposium 'Jij maakt het verschil' plaats. Tijdens deze dag kwamen allerlei onderwerpen rondom het begeleiden van cliënten met EVMB aan bod. Op deze pagina vind je de presentaties, samenvattingen van workshops en andere informatie over deze dag. De informatie van de diverse workshops zijn onder aan dit artikel te downloaden.

Nathalie Bouwman, moeder van Terre, heeft het symposium geopend. Ze houd een eigen weblog bij waarin ze vertelt over het reilen en zeilen rondom Terre en haar gezin. Ook is er een website van de stichting Terre waarin de doelstellingen van de stichting en het onderzoek naar Rett worden toegelicht.

Goede ideeën muur
Een weergave van de goede ideeënmuur van het symposium. De muur bevat praktische ideeën voor de begeleiding en activering van mensen met ernstige en meervoudige beperkingen.

Overige informatie

‘Altijd anders’, tien portretten over het leven met een zorgintensief kind. Altijd anders biedt steun
   aan andere ouders en inzichten aan hulpverleners
* reader over het onderwerp seksualiteit bij EVMB-cliënten "reader Seksualiteit EVMB"
* uitleg over de deurhanger